Har jeg kun 10 somre tilbage med mine børn?

Hej kære læser

Jeg er netop hjemvendt fra en fabelagtig tur til Toscana – 14 dage spækket med gode minder og oplevelser. På denne ferie kom en tanke til mig. Jeg er ved at løbe tør for antallet af ferier med mine børn! 

Jeg elsker at rejse med min familie og sommerferien er en af vores højdepunkter på året. Denne gang tilbragte vi sidste uge i Toscana, sammen med min bror og hans familie. Eller rettere sagt noget af hans familie, da den største af mine nevøer var ikke med. For han er blevet så voksen, at han vil forståeligt nok hellere rejse med vennerne. 

Den lyst til at rejse med vennerne kender jeg jo godt fra mig selv. Nuvel, det er et halvt liv siden jeg tog til Lorret del Mar med vennerne, da jeg hastigt nærmer mig de 40 år. 

Men det fik mig til at tænke over, at jeg nok kan begynde at tælle ned på antallet af ferier sammen med mine egne børn. Min søn er lige nu 8 år og min datter er 6 år. 

Sandhedsbombe: Der er nok kun 10 somre tilbage med dem begge. Det gør ondt at tænke på. 

Det er på den anden side også et wake-up cal til mig. Mange kender sikkert udtrykket 9’erne. At det er i slutningen af et årti, at folk ofte rykker sig, fordi de gerne vil ændre på noget. Om to uger runder jeg som sagt de 40 år. 

Som jeg startede dette indlæg, så gentager jeg lige, at jeg elsker at rejse med min familie. Spørgsmålet jeg gerne vil stille mig selv er derfor, om jeg er klar til at tage ansvar for, at jeg kun har ca. 10 chancer tilbage, for at vise dem verden og bruge dagene sammen? 

Der er økonomi forbundet med at rejse. Hidtil har min kone og jeg valgt rejser ud fra lidt “tilfældige” kriterier. Hvornår vi fælles kunne få fri fra arbejde. Hvornår der var match mellem pris og destination osv. Jeg overvejede sågar i år, om vi skulle nøjes med samme destination som for to år siden (Kroatien), da der var god value for money. Åhh. Nu skammer jeg mig lidt over den tanke, for så ville jeg jo have misset ud på årets fantastiske rejse til Toscana. 

Godt jeg ikke valgte det sikre og kedelige. Denne erkendelser har fået mig til at tænke over, om jeg ikke skal bruge rejselysten som katalysator for, hvad jeg bruger min fritid på? Jeg elsker jo at undersøge rejsedestinationer sammen med min kone og det vil vi helt sikkert fortsætte med. Ingen af os brænder for at stå på ski i vinterferien og efterårs- og juleferie kan vi godt lige at holde i hjemme med nærmeste familie. Derfor er sommerferien som sagt vores højdepunkt. 

En udfordring til mig selv. 

Når de kommende 10 sommerferier skal planlægges, så vil det være rart med noget ekstra økonomisk råderum, til at gøre ferien LIDT sjovere. Penge = ferie. Flere penge = længere, sjovere, eller bare lidt bedre ferier. 

Jeg vil derfor fra nu af (sommeren 2022), forsøge at bruge mine talenter på at tjene lidt flere penge til feriekassen, udover det vi normalt bruger fra vores almindelige jobs. 

Hvordan det skal ske, det ved jeg ikke endnu. Men jeg vil gerne bruge bloggen her til at berette om fremdriften. Mest for min egen skyld, men jeg håber også at andre kan finde “rejsen” spændende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.